Un 6,5 està més a prop del suspens que de l’excel·lent

Conformar-se és una actitud conservadora

Imatge extreta del Butlletí Municipal número 340 d'abril de 2022
Imatge extreta del Butlletí Municipal número 340 d'abril de 2022

Fa unes setmanes un veí de Sant Just es posava en contacte amb els diferents partits que tenim representació a l’Ajuntament i ens demanava, bàsicament, que potser s’hauria de treure menys pit de la satisfacció de viure a Sant Just i caldria trepitjar més el carrer per comprovar com, efectivament, alguns espais del nostre poble tenen deficiències a solucionar.

I té tota la raó del món.

Que la gestió municipal només obtingui una nota mitjana de 6,5 ens situa en un espai moderat. Pels que vam fer la EGB, vindria a ser un “Bé”.

I, amb això, el Govern municipal del PSC i els Comuns es dona per satisfet. Així ens ho han fet saber a les xarxes no només des del compte de l’Ajuntament / Govern sinó des dels perfils dels socialistes.

Potser, i només potser, hauríem de tenir una mica més d’ambició política i intentar assolir l’excel·lent. Perquè, precisament el que li devem a la ciutadania, és l’excel·lència. Però conformar-se amb un 6,5 és, com a mínim, una actitud conservadora.

Esquerra Republicana, tant des del Govern com des de la oposició, sempre intentem arribar a l’excel·lent. Amb més o menys encerts. Però la nostra manera de fer és conèixer els problemes de la gent i aportar solucions.

Quan vàrem ser al Govern municipal, entre 2015 i 2019, vam posar en marxa un pla molt ambiciós per reduir la presència de motocicletes a les voreres; millorar la visibilitat dels passos de vianants i altres mesures perquè els vianants guanyessin el seu espai natural.

Mesures que han anat perdent efectivitat amb la implantació del canvi de model de contenidors, tot i les nostres advertències constants Des del primer moment de la seva implantació vàrem dir que empitjoraven la visió dels passos de vianants, amb el conseqüent perill que suposa per vianants i vehicles. I també que a algunes zones del poble n’hi havia d’instal·lats a sobre les voreres. Traiem motocicletes però posem contenidors. Cap problema...

El Pla d’actuació municipal del mandat inclou un punt on diu “Elaborar i aplicar un Pla d’accessibilitat universal”. Vostès l’han vist? Perquè nosaltres tampoc. El mateix document, uns punts més endavant, fa un llistat amb noms de carrers a remodelar. I aquest és un tema on hem insistit des de diferents grups municipals. Hi ha moltíssims carrers on la vorera està plena d'obstacles. Per exemple, el carrer Electricitat, Verge del Pilar, Passatge Sant Lluís i molts del barri de La Miranda.

Queda un any per les eleccions municipals. Preparem-nos perquè en aquests 12 mesos veurem de tot per tal d’incrementar aquesta nota de 6,5.