La sociovergència és una realitat

La sociovergència és una realitat
La sociovergència és una realitat

Al darrer ple municipal de l'any 2021 van aprovar-se els pressupostos per l'any 2022. Una aprovació que va servir perquè, per fi, PSC i el Pdecat fessin oficial el seu pacte d'estabilitat fins a final de mandat. Perquè els hereus política de Convergència i Junts van donar el seu vot favorable als comptes.

Efectivament, els de l'esquerra pura, els que no pactarien mai amb la dreta, PSC i Comuns, han hagut d'arribar a un acord d'estabilitat amb la dreta conservadora, els independentistes purs, els de veritat, els que ens van titllar de traïdors a la pàtria des del 2017.

I és que des del trencament del Pdecat amb la plataforma Alcaldia Republicana els primers anaven apropant-se cada cop més al Govern municipal per pura supervivència política. A canvi del seu suport i estabilitat als pressupostos del 2022 i del 2023 els antics convergents guanyen una cadira a l'Àrea Metropolitana, on la representant del nostre poble serà la cap de la oposició i no l'alcalde. Segons ells, així podran fer un seguiment més acurat dels projectes pactats. Nosaltres ens preguntem si es representarà a ella mateixa i als interessos del seu partit o representarà a tots els santjustencs i santjustenques.

Des del PSC s'argumenta que la culpa de tot això és d'Esquerra Republicana, per no haver volgut formar part del Govern municipal. Que fins a tres cops ens ho han ofert i els tres cops ho hem rebutjat. I és evident que ho hem de rebutjar. Perquè, com a ha quedat demostrat, l'únic interès que té el PSC amb els seus rivals política és minimitzar-los. Nosaltres volem projectes revolucionaris que, sostinguts en el temps, provoquin una transformació real i profunda de la nostra societat.

Fins al moment, mai s'havia vist una sociovergència al nostre Ajuntament. Llàstima que ha estat per defensar uns pressupostos continuistes, no transformadors i que no permeten encarar nous projectes per construir el Sant Just del futur.