Al comerç local se'l reforça, no se'l força

Unes reflexions al voltant del "Des-tapa Sant Just"

Al comerç local se'l reforça, no se'l força
Al comerç local se'l reforça, no se'l força

Vagi per endavant que des d'Esquerra Republicana celebrem que poc a poc es vagin recuperant aquest tipus d'activitats presencials. Però tenim la sensació que el "Des-tapa Sant Just" s'ha organitzat amb pressa, poc detall i amb mancances pel que fa a la difusió. Vaja, que la voluntat, més que ajudar la restauració local, era forçar-la a creure en una activitat fet amb calçador.

Unes accions que es van crear i agafar impuls amb ERC al capdavant de la regidoria de Comerç del Govern municipal, entre 2015 i 2019.

Ara, però, ens hem trobat amb una proposta plantejada a l'hivern i no a la primavera que sembla més pensada per exhaurir el pressupost de la partida que no pas amb un sentit de promoció, cohesió, coneixement per part de la ciutadania i festa final.

El millor, com sempre, és l'actitud de la gent i la seva bona predisposició, que sempre respon en moment complicats. La restauració local ha pogut comptar amb el seu suport. La manca de planificació de l'Ajuntament no s'ha traduït en una falta de compromís i d'empatia per part dels santjustencs i santjustenques.

El millor és que els arguments estiguin basats en dades objectives:

Aquest no és el Sant Just que volem, un simple apèndix de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Si volem un poble dinàmic, viu, amb personalitat pròpia és hora de reforçar el comerç i la restauració locals. Impliquem-nos de manera activa en la seva revitalització. És un pilar de la nostra economia on hi treballen al voltant de 1.200 persones. I són un element de cohesió territorial i social.

Fa 20 mesos van haver de fer front a una circumstància nova, desconeguda i complicada per a tothom. Van fer-ho amb valentia i coratge adaptant-se a qualsevol situació per oferir, en cada cas, el millor servei possible. 

Conscients de les condicions que estaven vivint en l'etapa més dura de la pandèmia des d'Esquerra Republicana ja vam presentar diferents mesures de suport al comerç local que podeu trobar recollida al document que vam entregar al Govern municipal: https://locals.esquerra.cat/santjust/article/102861/esquerra-republicana-presenta-65-propostes-per-lluitar-contra-els-efectes-de-la-covid-19.

Unes propostes que, malauradament van caure en l'oblit. Moltes d'elles pensades per, de manera puntual, ajudar a mantenir l'activitat econòmica. Però algunes, ben gestionades, podien haver suposat un canvi d'hàbits pensant en el futur.

Al comerç local se'l reforça, no se'l força