Volem fer un Sant Just republicà

Volem fer un Sant Just republicà
Volem fer un Sant Just republicà

Per molta gent, Sant Just és l'epicentre dels nostres projectes vitals. És allà on fem vida, on treballem, on tenim família i amistats, on ens relacionem i construïm comunitat. Fins i tot per aquelles persones que, per feina, viuen el seu dia a dia fora. O, com a mínim, pensem i defensem que així hauria de poder ser.

Durant la pandèmia hem viscut molt intensament el poble. Potser, més que mai. Hem pogut conèixer millor els nostres veïns i veïnes. Ens hem aproximat al comerç local. Hem trepitjat els carrers de Sant Just i passejat pels camins de Collserola. En definitiva, ens hem fet nostre Sant Just, fruit de la pitjor situació possible, cert. Però amb tot el que la pandèmia ens ha pres hem sabut aprofitar el poc que ens ha donat.

La gent de Sant Just hem vist què ens agrada i què voldríem canviar, del poble. Què som i com volem arribar ser.

A Esquerra Republicana tenim molt clar que el Sant Just del futur s'ha de pensar i construir ara. I que les eleccions municipals del 2023 seran un punt d'inflexió clau per saber de quina manera volem arribar a aquest futur. De la mà dels de sempre, per fer el de sempre? O de la mà dels republicans i republicanes, per liderar la transformació necessària?

L'actual Govern municipal ha deixat passar massa oportunitats per establir les estructures i els sistemes necessaris per millorar el poble. Malauradament, d'un temps ençà, el nostre Ajuntament és un actor passiu de la realitat. Gestiona. I ja està. No té ambició. No ha fet un exercici seriós per potenciar Sant Just i les seves singularitats i fortaleses, per convertir les mancances en oportunitats.

Nosaltres volem un poble on viure-hi i no únicament un lloc on dormir i fer gestions.

És doncs, moment de canviar les dinàmiques i de recuperar la iniciativa, amb un Govern republicà i de progrés que treballi a favor i de bracet del teixit comercial de proximitat; que cusi el territori i no el "trinxi"; que entengui que ens cal deixar enrere un model econòmic basat en la construcció i en la indústria pesada i tradicional i aposti per espais atractius per a empreses i indústries; que aposti clarament per la cultura i l'educació com a espais fonamentals de creixement social i personal.

Treballarem per poder liderar aquesta transformació cap a un Sant Just republicà.

 

Volem fer un Sant Just republicà
Volem fer un Sant Just republicà