30, 10, 2

Una entrada plena d'aniversaris

30 - 10 - 2
30 - 10 - 2

Avui, 26 de maig de 2021, la família d'Esquerra Republicana estem d'aniversari.

Primer, el nou Govern de la Generalitat republicana ha començat a caminar. Els consellers i conselleres han pres possessió del càrrec en un acte al Palau de la Generalitat i han fet la primera reunió del Govern.

En segon lloc, avui fa justament 30 anys (26 de maig de 1991) que en Jaume Campreciós va ser escollit regidor d'ERC a l'Ajuntament de Sant Just Desvern. Una trajectòria que es va allargar 12 anys i en els quals va obrir camí pels que vindríem darrere. Mai li haurem agraït prou tota la feina feta (i que segueix fent).

En tercer lloc, un 26 de maig, però de l'any 2011, es celebraven les eleccions municipals on em presentava com a cap de llista per primer cop. Era amb una coalició amb Reagrupament. Sincerament, la cosa no va anar com esperàvem. Pensàvem que obtindríem més vots però van ser uns escassos 471. Suficients per aconseguir un regidor però no els dos que ens havíem marcat com a objectiu. Vam fer la millor campanya possible, tenint en compte la situació (cap de cartell sense experiència, candidatura de coalició, etc).

I, per acabar, avui també fa 2 anys de les darrers eleccions municipals. Aquestes, les meves terceres (i últimes?) com a cap de llista, no tenen res a veure amb les primeres. D'una banda, pels resultats obtinguts (1.549 vots) i, de l'altra, pel creixement i la cohesió interna aconseguits durant tots aquests anys.

Aquesta situació que vivim ara no és casual. És fruit de molts anys de feina de molta gent. D'una manera de fer que ens caracteritza, siguem al Govern municipal o a la oposició. D'escoltar la ciutadania, de fer propostes coherents, racionals i transformadores per resoldre les necessitats que té la societat. Per mirar sempre més enllà del dia a dia. Una manera de fer que no podem perdre perquè ens identifica com a partit i ens distingeix de la resta de formacions polítiques.

Toca seguir desenvolupant la nostra feina al capdavant de la oposició com fins ara. Però, al mateix temps, preparar l'embat que suposaran les eleccions municipals del 2023. Seran clau, amb un Govern republicà a la Generalitat, amb uns fons europeus claus per a la reconstrucció social i econòmica del país i que Sant Just no pot deixar passar. Seran una eleccions que definiran el futur del nostre municipi. I volem liderar un Govern que faci possible aquest futur.

30 - 10 - 2
30 - 10 - 2
30 - 10 - 2