Ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra. La falta d'humilitat del Govern municipal

Publicat a El Butlletí de Sant Just Desvern - Número 323 - Juliol / Agost de 2020

Ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra. La falta d'humilitat del Govern municipal
Ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra. La falta d'humilitat del Govern municipal

Dilluns 15 de juny m’entrevistava el Justa la Fusta de Ràdio Desvern per parlar de l’actualitat del nostre poble i de com podem afrontar la recuperació social i econòmica després de la crisi provocada pel Coronavirus. Com és habitual la conversa amb la Núria, la conductora del programa, va ser molt agradable. La podeu recuperar al Podcast del programa aquí: https://www.radiodesvern.com/programs/entrevistesradio/radiodesvern_podcast_22316

Durant l'entrevista vaig explicar com des del grup d’Esquerra Republicana, amb la feina i el compromís de molta gent que ens ajuda, enteníem que la gestió i superació de la crisi sanitàriarequeria alçada de mires, humilitat, oblidar diferències polítiques i fer un treball conjunt amb el Govern municipal. Per això a totes les reunions hem tingut una actitud positiva i propositiva; hem atès totes les peticions que se’ns ha fet; hem aportat idees, propostes i mesures sabent què significa ser al Govern i, per tant, sent conscients de què es pot fer i què no.

Però en aquests mesos certament greus per a tothom hem viscut actituds per part del PSC que no ens han agradat. I així ho vaig dir durant l’entrevista que comentava a l’inici de l’article. Quines? Doncs, per exemple, fer propostes concretes per la dinamització de la restauració local, que des del Govern municipal se’ns digui que són impossibles d'aplicar per acabar comprovant que són les que finalment s’apliquen.

Per això des d'Esquerra Republicana vàrem decidir elaborar i fer públic un document amb 65 propostes socials i econòmiques que vàrem registrar a l’Ajuntament, fer arribar a l’Alcalde i penjar a les xarxes socials i al web. Algunes d'aquestes mesures han estat la base per les accions que s’han acabat aplicant a Sant Just per part del Govern municipal. També s’han afegit al document de Pacte de ciutat que s’està treballant.

No ens fa res assimilar que, com a principal grup de la oposició, les nostres idees i propostes acabin fent-se realitat per part dels partits que governen. Ha de ser així. Qui governa, executa. Idees pròpies o d’altri.

Ara bé, en una situació com la que hem viscut, on se'ns ha demanat lleialtat institucional; on se'ns ha demanat confiança pràcticament cega, nosaltres hem respost amb col·laboració sense restriccions i des del primer moment. Hem buscat sempre l’acord.

Per contra ens hem trobat amb situacions com les que us he descrit anteriorment i que vaig explicar al Just a la Fusta. En definitiva, hem trobat a faltar certa humilitat per part del Govern, del PSC i de l'alcalde. No costa res admetre que s’ha demanat ajuda.

Per situacions com aquestes, que creiem que no són menors i que tampoc són noves, fa un any que no som al Govern municipal. Perquè el Govern ha de ser un de sol, cohesionat, compartit. I no tres i cadascú a la seva. És la nostra manera de veure l’exercici del poder.