El 2020, tornem-hi. Sempre hi som

Publicat a El Butlletí de Sant Just Desvern - Número 319 - Febrer de 2020

Entrada de l'actual escola bressol municipal Marrecs
Entrada de l'actual escola bressol municipal Marrecs | Ajuntament de Sant Just Desvern

Al Ple del mes de desembre de 2019, el grup municipal d’Esquerra Republicana votàvem a favor del pressupost municipal presentat per l’equip de govern.

Ho fèiem després d’aconseguir incloure-hi propostes positives per a tota la ciutadania de Sant Just:

  • augmentar les partides destinades al Foment de l’Ocupació.
  • més recursos econòmics destinats a Promoció de la Dona
  • un augment de fins a 45.000€ per a la partida destinada a les subvencions a entitats culturals.

El més important, però, és que hem aconseguit que la inversió per a la nova escola bressol municipal s’avanci a aquest 2020 i no haguem d’esperar al 2023, com preveia el govern municipal. Si, per la raó que sigui, la Generalitat no ens acompanya en aquest procés, la inversió econòmica es destinarà a l’inici de la construcció dels habitatges de lloguer per a gent jove als Jocs Jovenívols.

Ara, des de l’oposició, vetllarem perquè aquests acords no quedin en paper mullat. Controlarem que el govern els executi i ho faci amb diligència. Perquè són acords molt necessaris per a gran part de la població de Sant Just. Al PSC i Movem els tocarà treballar molt perquè l’oposició som majoria i, quan és necessari, som capaços de posar-nos d’acord.

Esquerra Republicana volem liderar l’oposició i per això, en aquests sis mesos, hem posat a disposició de la ciutadania l’experiència i el coneixement que ens donen els anys de govern; el nostre projecte de municipi i la nostra feina incansable.

Prenem la mateixa filosofia que el nostre grup al Congrés dels Diputats, que ha negociat un acord d’investidura pel qual Pedro Sanchez haurà de fer més equilibris que mai. Des d’ERC ja ho vam avisar a l’estiu: calia posar-se d’acord llavors perquè amb la repetició d’eleccions entràvem en un escenari incert. El pacte PSOE-UP que no podia ser llavors perquè treia la son al president Sánchez es va fer possible en 48 hores. I la seva voluntat de no dependre de l’independentisme català i basc es va fer fonedís. Ara els hem obligat a reconèixer el conflicte polític i a activar la via política per resoldre’l, superant la judicialització, a través del diàleg i la negociació.

La nostra obligació és fer-ho possible. Per nosaltres no serà. Però que no es confonguin. Ja els coneixem i per això no ens en refiem.