Per una Festa Major lliure d'actituds o agressions sexistes

Publicat a El Butlletí de Sant Just Desvern - Número 315 - Agost / Setembre 2019

Coberta del programa de la Festa Major 2019
Coberta del programa de la Festa Major 2019

De l’1 al 6 d’agost podrem gaudir de la nostra Festa Major, amb l’impuls de diferents persones i entitats i el paper fonamental de l’Ajuntament que, enguany, ha hagut de fer un pas endavant necessari degut a la pèrdua, després de 10 anys de feina impagable, del grup conegut com “El Nucli”, a qui cal agrair la dedicació i les hores invertides a revitalitzar, fer créixer i consolidar la nostra Festa.

Però no volem utilitzar aquest espai per comentar les activitats de la Festa Major. Volem remarcar la feina que es fa a Sant Just de conscienciació per lluitar contra les agressions sexuals. Perquè l’entorn festiu, de gresca, sol ser propens perquè hi hagi situacions d’aquest tipus, que rebutgem completament. A Sant Just hi ha implicació social i política, una base educativa potent i una voluntat de revertir situacions que, malauradament, passen massa sovint.

Per això celebrem que per la Festa Major d’enguany s’hagin ampliat els Punts segurs i que puguem comptar-ne fins a 8 repartits entre diferents llocs i dies. S’hi atendran les víctimes des del primer moment i se n’evitarà, en tot allò que sigui possible, la seva revictimització.

L’agressió, l’abús i la violació són actes masclistes que no podem minimitzar. No mirem cap a una altra banda. Cal que actuem perquè aquestes situacions no arribin ni a produir-se i per acabar amb la impunitat que viuen els violadors.

No permetem, en cap cas, una legitimació d’aquestes actituds fastigoses que deixen en una posició de total desempara a totes les dones supervivents d’aquestes circumstàncies. Volem seguir construint una societat on la violència contra les dones en cap cas estigui legitimada sinó que es condemni i es rebutgi.

Animem a totes les persones a denunciar actituds contràries a la llibertat de les dones. En ERC teniu aliades. Cap dona està sola. Totes juntes som més fortes. No en deixem passar ni una. Les dones han de ser lliures, no valentes.

Des d’Esquerra Republicana sempre rebutjarem contundentment aquests comportaments i no els volem. Ni al nostre poble ni enlloc. Condemnem i rebutgem la violència contra les dones. Sempre. No és No! Cap abús, cap agressió, física o verbal, cap violació és justificable o interpretable. Prou impunitat!