Una nova etapa. Farem política des de la oposició

Discurs al Ple de Constitució i de presa de possessió pel mandat 2019 - 2023

Una nova etapa des de la oposició
Una nova etapa des de la oposició

Podeu veure i escoltar el discurs amb la gravació del canal de Youtube de l'Ajuntament de Sant Just. Només cal pitjar el Play. La reproducció comença en el moment del discurs.

 

Transcripció del discurs

Bona tarda a tots i a totes.

Primer de tot, hem de ser ben educats i felicitar al PSC com a formació guanyadora de les eleccions municipals i a Josep Perpinyà com a nou Alcalde de Sant Just. I també donar la benvinguda a les persones que, per primer cop, han esdevingut regidors i regidores de l’Ajuntament del nostre poble.

Un Ajuntament, una corporació municipal, plural i diversa, fruit de la implicació de les més de 9.000 persones que van exercir el seu dret a vot el passat 26 de  maig. Permeteu-me que en nom dels regidors i regidora del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya i de les persones que formen la família d’ERC, doni les gràcies a les 1.549 persones que ens van fer confiança i ens van votar, fent que assolim els nostres millors resultats en unes eleccions municipals.

Creiem que aquesta confiança és fruit de molts factors. Des de la més sincera humilitat creiem que un d’ells és la bona feina feta aquests darrers anys al Govern
municipal; la nostra implicació en la millora constant del poble i el nostre diàleg obert i transparent amb el veïnat.

Hem fet bona feina de planificació i de gestió.

Jordi, Montse i Ferran, estigueu sempre orgullosos i orgullosa de la feina que heu realitzat.

Perquè l’hem fet, sempre, des de la defensa ferma i inequívoca d'uns valors republicans, d'esquerres, progressistes, oberts i inclusius. En definitiva, hem governat per a totes i tots, amb el progrés i la millora del benestar per bandera. No hem fet res més que traslladar a Sant Just el nostre ideal de societat i de país.

Ara ens toca assumir un nou rol dins l’Ajuntament. Iniciarem el mandat 2019- 2023 des de la oposició. I ho farem amb les mateixes conviccions i objectius: volem un millor Sant Just per a tothom, progressista, obert i inclusiu.

Us podeu imaginar que els dies post- electorals han estat intensos. Hem valorat diferents opcions i diferents possibilitats. En alguns casos la suma era possible i en d'altres, per omissió, no ho ha estat. La decisió que hem pres no ha estat senzilla. Però creiem que és el millor per Sant Just.

En els últims temps les nostres diferències amb el PSC s’han fet més evidents. Diferències de concepte, polítiques, de maneres de fer. Unes diferències que si bé
sempre han existit també és cert que s’han pogut anar aproximant en base al diàleg i la negociació, la pedra angular de la política i del progrés de les societats,  fins arribar a punts d’acord comuns que ens han permès seguir treballant aquests últims anys.

Esquerra Republicana la formem persones amb una forta determinació i ens considerem un equip compacte on, sempre i en tots els casos, és l’equip i no les individualitats el que fan funcionar la maquinària. Els èxits i els fracassos són compartits. És en base a aquesta determinació que ens caracteritza, en la nostra creença ferma en el diàleg i la negociació (i sí, també i sobretot amb aquells que no pensen com nosaltres), que és essencial tornar a posar la política al centre de les decisions.

I amb un govern en minoria i una oposició en majoria ens en caldrà molta, de política. De diàleg i de negociació. De transparència, eficiència i d’una relació més
sòlida i estreta amb la ciutadania que representem.

Si l’Equip de Govern demostra aquestes actituds i les comparteix, ens trobarem. No enganyem a ningú. Des de la oposició seguirem mantenint la manera de fer que ens ha caracteritzat en els nostres anys al Govern: treball, compromís, confiança, solidaritat i esforç. Però, i per sobre de tot, oberts i dialogants, amb ganes de col·laborar i buscar millores en tots els projectes locals que puguem. No en va, els coneixem tots i molts porten la signatura d'Esquerra Republicana.

Si aquest Equip de Govern treballa deixant-se la pell per reforçar, desenvolupar i garantir més i millors fermes polítiques de suport social; l’accés universal als serveis municipals; el suport al teixit social i associatiu, que tanta feina fa en favor de la cohesió social i comunitària al nostre poble; per l’emancipació dels joves; l’educació al llarg de la vida; el foment de l’ocupació, de suport al comerç “KM 0” i als emprenedors; de superació dels monopolis econòmics i energètics i de millores en el transport i la mobilitat, ens trobarem.

En definitiva, si accepta, des de la humilitat, que ens cal un Sant Just socialment digne, territorialment connectat, compromès amb la mobilitat sostenible,  mediambientalment equilibrat, econòmicament dinàmic, culturalment actiu i amb equipaments de qualitat, ens trobarem.

Des de la oposició, igual que quan vam ser al Govern, treballarem intensament per garantir el compromís institucional amb la llibertat i els valors democràtics. Però no perdem de vista que la Independència no és una fita en si mateixa sinó l’eina principal per assolir una societat més justa. Un repte majúscul. Assumim-lo,
doncs, amb valentia, claredat i convicció. Des d’on toqui. Des del Govern o des de la oposició.

Reitero els agraïments i la confiança dipositada no només en nosaltres, en Jordi, la Montse i en mi mateix, sinó també en totes les persones que han format part de la candidatura i en totes les persones que han col·laborat i treballat intensament durant mesos i mesos. Persones implicades, honestes, pròximes,
transparents i compromeses.

Per part dels regidors i regidora d'ERC teniu el compromís que serem proactius i propositius. Creiem que és important que, per la bona governabilitat del nostre poble, existeixi un punt de sintonia i de confiança mútua entre Govern i oposició, per proposar i no per destruir. Sempre, evidentment, des dels respectius punts de
vista polítics. Si els podem compartir, perfecte. Sinó, toca dialogar, debatre, buscar punts en comú i potenciar-los.

Des d’aquí, desitgem sort i encerts per a tothom en les seves tasques.

Bona tarda i moltes gràcies.
Moltes gràcies i bona tarda.