1.549 gràcies

1.549 gràcies
1.549 gràcies

Gràcies a totes les persones que ens heu fet confiança!

ERC Sant Just hem assolit uns resultats històrics en unes eleccions municipals. Mai havíem obingut tants suports!

Ara bé, hem de fer un bon anàlisi perquè aquest augment no ha estat suficient per assolir els objectius marcats de tenir més regidors i regidores i no podrem liderar el Govern municipal.

Aquest paper queda reservat pel PSC, amb 7 regidors i 900 vots més respecte del 2015, si vol reeditar un pacte d'esquerres.

I a Junts per Catalunya si vol intentar trobar una alternativa de Govern. Amb els seus 4 regidors li caldrà una tasca de diàleg i obertura de mires després de passar-se tota la campanya electoral criticant, només, les regidories que ha gestionat ERC des del 2015. Ara ens necessiten si volen conformar una alternativa. El nostres 3 regidors (el 33% d'aquesta opció) estan a disposar sempre i quan Junts x Catalunya aconsegueixi posar-se d'acord amb Movem i CUP.

I una altra reflexió que ens hauríem de fer com a societat. A les passades eleccions del 28A ERC vam assolir 2.700 vots a Sant Just. El PSC, 2.000. Ahir, a les eleccions municipals, perdem 1.200 vots i ens "quedem" amb 1.500. El PSC en guanya, precisament, 1.200 i n'assoleix 3.200. Conclusió: hi ha persones independentistes que a l'hora de la gestió municipal confien en el PSC i el seu candidat. Per tant, com d'important és el fet nacional traslladat al món local? Quin efecte ha tingut l'aplicació del 155 i la repressió de l'estat si el PSC ha augmentat en vots i hi ha hagut un transvassament claríssim de vots de forces independentistes cap a la candidatura encapçalada per Josep Perpinyà?

I si a ERC tampoc ens ha castigat haver-nos quedat al Govern municipal després de l'1-O?

La conclusió a la que arribo és que en unes eleccions locals l'electorat valora, per sobre de tot, la feina feta pel poble, els projectes locals més que la defensa del país.

Això ens hauria de fer reflexionar a l'hora de prendre una decisió. No ens equivoquem, no la prenguem per gestionar amb calma la immediatesa. Prenguem-la pensant estratègicament a 4 anys vista.