En defensa de les institucions del país i de la democràcia

En defensa de les institucions del país i de la democràcia
En defensa de les institucions del país i de la democràcia

Dimecres, amb la resta de Grup municipal vam deixar tot el que estàvem fent a l'Ajuntament i ens vam dirigir cap a Barcleona. Va ser tant bon punt ens vam assabentar de les notícies i de la crida a la concentració davant la seu del Departament d'Economia.

Allà, durant hores, es van viure esdeveniments gravíssims i excepcionals, en línia, malauradament, amb el que estem vivint aquests dies a Catalunya, on s’estan vulnerant drets com la llibertat d’expressió, el dret de reunió i el dret a la intimitat i s’estan practicant escorcolls i detencions amb clares irregularitats jurídiques.
 
El Govern de l’Estat espanyol ha faltat al respecte al poble de Catalunya i ha perpetrat el pitjor atac que haguem viscut en democràcia aplicant, de manera autoritària i encoberta, l’article 155 i suspenent, de facto, l’autogovern del país. Ha senyalat més de 700 alcaldes cridant-los a declarar. Som davant d’un Estat que no respecta els valors democràtics ni les institucions catalanes ni les persones, escollides democràticament, que les representen. Les mesures repressives, de por o de força desproporcionada, no ens faran enrere.
 
Defensem el dret fonamental d’autodeterminació dels pobles, a partir de la seva capacitat de decidir democràticament i, per tant, a ser consultats sobre la seva pròpia identitat.
 
Animem a seguir amb la nostra lluita pacífica, cívica i democràtica i a participar de les concentracions previstes, sobretot la del proper diumenge 24 de setembre a les 11h davant dels Ajuntaments, i fem una crida inequívoca per assolir una gran mobilització per votar el proper 1 d’octubre.