Amb aquest acord farem la Independència

Som més a prop de tenir un Estat independent. Hem assolit un acord històric que posa en valor la transversalitat i la diversitat del país al servei de la causa comuna de la justícia social. Unes eleccions al març no haguessin ajudat a ningú: ni als partits polítics, ni als seus representants ni, sobretot i per damunt de tot, a la ciutadania del país.

Des d'ERC estem plenament satisfets: persistir i exigir que ningú s'aixequés de la taula de negociació ha donat el seu fruit. Ha resultat dur perquè han estat 100 dies de converses, de negociacions que han acabat amb l’assoliment d’un acord que ens apropa més a la materialització d'un país lliure.

Amb l’acord sota el braç el millor és mirar endavant, oblidar els retrets, marcar i assolir objectius i treballar per tirar endavant el mandat democràtic del 27S i la declaració inicial d'independència del 9N així com el Pla de xoc social anunciat. Al mateix temps també garanteix l'estabilitat parlamentària per construir un govern sòlid de transició real cap a un futur de llibertat i justícia social.

Seguim necessitant a tothom, res no ha canviat en aquest sentit. Tenim una feinada per fer el Procés Constituent cap a la República Catalana. No podem oblidar que hem de seguir treballant per eixamplar la base social en favor de la independència i en la materialització d'un país nou, transparent i just. Totes les forces polítiques i socials tenim l'oportunitat de sumar-nos a un procés, que va  de baix a dalt, per fer néixer la República Catalana. Una tasca en la que tots i totes som necessaris i  imprescindibles, la ciutadania, la societat civil, els agents socials i econòmics. Volem que totes les forces de progrés partidàries del dret a decidir i l'autodeterminació s'impliquin en la definició de la nova Constitució catalana, i no defugin la construcció republicana d'un nou estat del benestar al servei de les classes populars, mitjanes i treballadores.

El nou Govern de Catalunya, el darrer autonòmic, és netament independentista i garantirà el trànsit cap a una nova etapa de drets i llibertats.

Sergi Seguí i Esteve
1r tinent d’alcalde
President de l’Àrea de Serveis a la Persona

Regidor de Relacions institucionals, de Participació, Proximitat i Comunitat 2.0, de Seguretat Ciutadana i de Cultura i Patrimoni