Una nova etapa. Farem política des de la oposició

Una nova etapa des de la oposició
Una nova etapa des de la oposició

La regidora i els regidors del Grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya començarem el mandat 2019-2023 a la oposició. Així ho va decidir la nostra assemblea per 11 vots a 13 i 6 abstencions un cop analitzats espais i propostes sorgits després de les eleccions municipals.

El nostre rol, doncs, canvia substancialment i deixem un Ajuntament on, per primer cop, el Govern serà minoria i la oposició majoria.

Entre d'altres coses haurem d'aprendre a explicar molt i molt com alguns dels projectes que duran a terme en aquest mandat han estat elaborats per nosaltres però són uns altres qui els executen.

Obrim una nova etapa on esperem retornar la confiança dipositada en nosaltres per les 1.549 persones que ens van votar el passat 26M, assolint els nostres millors resultats en unes eleccions municipals.

La Montse, en Ferran, en Jordi i jo estem molt orgullosos de la feina feta els darrers anys al Govern municipal, de la nostra implicació en la millora constant del poble i del nostre diàleg obert i transparent amb el veïnat. Hem planificat i gestionat des de la defensa ferma d'uns valors republicans, d'esquerres, progressistes, oberts i inclusius. En definitiva, hem governat per a totes i tots, amb el progrés i la millora del benestar per bandera. No hem fet res més que traslladar a Sant Just el nostre ideal de societat i de país.

Des de la oposició treballarem sense descans per garantir el compromís institucional amb la llibertat i els valors democràtics i mantindrem la manera de fer que ens caracteritza: treball, compromís, confiança, solidaritat i esforç. Però, i per sobre de tot, oberts i dialogants, amb ganes de col·laborar i buscar millores en tots els projectes locals que puguem. No en va, coneixem els projectes i molts porten la signatura d'ERC.


Assumim amb naturalitat aquest nou rol dins l’Ajuntament i ho fem amb les mateixes conviccions i objectius: volem un millor Sant Just per a tothom, progressista i cohesionat.


Amb un govern en minoria i una oposició en majoria ens en caldrà molta política, diàleg i negociació. Si el govern socialista treballa per reforçar, desenvolupar i garantir més i millors fermes polítiques de suport social; l’accés universal als serveis municipals; el suport al teixit social i associatiu, que tanta feina fa en favor de la cohesió social i comunitària al nostre poble; per l’emancipació dels joves; l’educació al llarg de la vida; el foment de l’ocupació, de suport al comerç “KM 0” i als emprenedors; de superació dels monopolis econòmics i energètics i de millores en el transport i la mobilitat, ens trobarem.

Per part dels regidors i regidora d¡'ERC teniu el compromís que serem proactius i propositius. Creiem que és important que, per la bona governabilitat del nostre poble, existeixi un punt de sintonia i de confiança mútua entre Govern i oposició, per proposar i no per destruir. Sempre, evidentment, des
dels respectius punts de vista polítics.

Des d’aquí, desitgem sort i encerts per a tothom en les seves tasques.