El nostre valor afegit

Darrerament hem hagut de viure amb tristor el tancament de diversos comerços del nostre municipi. Analitzades les causes ens adonem que aquestes són diverses i variades. Des de l’administració local hem de posar tots els esforços en crear estructures suficientment sòlides com per capgirar la situació. Però l’Ajuntament no ha de ser l’únic fonament de la estructura. Des del nostre punt de vista aquesta estructura ha de ser triple i treballar coordinadament: Administració + Comerciants i botiguers + ciutadania.

Fidelitzar la clientela no és fàcil però sí molt necessari. Cal aconseguir que la primera opció de la ciutadania sigui un negoci del nostre poble, que tenen en la proximitat el seu màxim valor afegit i que, al mateix temps, ofereixen activitats complementàries. Ens ha dir, cal passar de ser botiguers i venedors a ser activistes.

A Sant Just existeixen diferents espais amb aquest valor afegit. Des de l’escola Tutuguri i l’Espai de Lliure Creació Carme Malaret fins a la nova Cal Llibreter passant pel Celler de Can Mata, Trini’s, Essència, Ressenya, Flors Loreto o L’Escribà, entre molts d’altres establiments, amb persones al capdavant que han apostat per la proximitat com a reclam. Impossible posar-los tots.

És amb aquesta filosofia de treball que han aconseguit posicionar-se. Implicant-se en les activitats del poble, trobant punts d'unió entre ells i creant una proximitat amb la clientela. El camí que planteja el binomi proximitat + activisme pot ser una bona guia a seguir que acabarà donant els seus fruits.

Sergi Seguí i Esteve
1r tinent d’alcalde
President de l’Àrea de Serveis a la Persona

Regidor de Relacions institucionals, de Participació, Proximitat i Comunitat 2.0, de Seguretat Ciutadana i de Cultura i Patrimoni