OFICIALMENT EN MARXA

Abans de res vull deixar per escrit que m'entristeix veure com la meva carrera política comença quan acaba la vida de Víctor Torres, l'històric dirigent republicà que vaig poder conéixer l'agost de l'any passat quan vam visitar la ruta literària dedicada al seu germè Màrius. Em va semblar un exemple a seguir per perseverança, ideals, claredat d'idess.

Tot i que fa dies que treballem al nou Govern de l'Ajuntament de Sant Just no va ser fins al Ple extraordinari d'ahir 22 de juny que es va aprovar oficialment el cartipàs municipal, el desplegament de competències de les diferents regidories, les Juntes Generals i Consells d'Administració de les empreses públiques i les remuneracions de l'equip de govern i les indemnitzacions i dietes per als regidors de l'oposició. Per a mi va resultar una sopresa quan, tot i congelar els sous de regidors, regidores i càrrecs de confiança i apujar molt lleugerament les assignacions a l'oposició, el tema de debat per part de l'oposició va ser, precisament, el sou dels regidors de Govern. Diuen que és massa alt i que, en canvi, les seves assignacions molt petites. Em van semblar molt encertades les paraules del regidor del PP, Òscar Gil, que va dir que només el temps i la nostra obra de Govern dirà si els diners estan ben invertits o no.

Pel que fa a la setmana ha estat atrafegada. Agafar el ritme, tot i la il·lusió, no serà fàcil. Per això demano una certa comprensió per part de tots. De l'oposició, de la ciutadania, de les entitats, ... Vull atendre totes les peticions que arriben i la meva intenció és veure les entitats cíviques i culturals, els grups socials emergents i tots aquells que tingueu alguna cosa a aportar a l'acció de Govern. Però, al mateix temps, cal començar entrar al detall i planificar la vida cultural i participativa del poble, pensant en uns anys vista i intentar assolir els objectius que ens hem marcat. I parlar i reunir-se amb l'equip que ha de treballar per assolir aquests objectius.

Per cert que la setmana va començar de manera fascinant. L'amic Janquim em va fer una entrevista arran de la creació de la regidoria de Participació i Xarxes Socials i la peça es va publicar dilluns dia 21 ni més ni menys que a la portada del 3cat24.cat. Un luxe, doncs hem posat el nom del nostre poble en primera plana.