80 ANYS AL SERVEI D'UN POBLE, D'UN PAIS

 

Esquerra Republicana de Catalunya compleix 80 anys. El 19 de març s'han iniciat els actes de celebració de l'aniversari del partit més vell del panorama polític català. El barri de Sants de Barcelona va veure néixer, l'any 1931, un projecte fruit de la unió de tres sectors: el grup liberal del diari L'Opinió, de Tarradellas, el Partit Republicà Català, de Lluís Companys, i l'Estat Català, de l”avi” Macià.

Durant tot aquest 2011, sota l'epígraf “Conferència d'Esquerres” es faran debats i reflexions a l'entorn de 4 eixos temàtics: economia, ciutadania i drets individuals, estat del benestar i dret a decidir. Al capdavant, dos dels teòrics més rellevants del panorama d'Esquerra: els ex-consellers Josep Huguet i Joan Manuel Tresserras. Garantia d'èxit!

Al web esquerra.cat/80anys es poden consultar els actes previstos i consultar i descarregar material multimèdia interessant, com el vídeo acompanyat del lema “A espatlles de gegants”. El nostre secretari d'Imatge i Comunicació, Ignasi Llorente, explica com aquesta cita pren rellevància en una carta d'Isaac Newton a Robert Hook en què afirmava que si havia vist més lluny era perquè estava assegut sobre les espatlles de gegants, referint-se al bagatge que li havien deixat els seus antecessors.

Em sembla una metàfora magnífica del que ha de ser el futur del nostre partit. Mirar enrere, prendre consciència, escoltar els nostres savis, referents i antecessors i agafar embranzida per, des de tots els àmbits (municipis, societat civil, Parlament de Catalunya, …), assolir allò pel que portem lluitant quatre dècades. Ens equivoquem si només lluitem per sobreviure. Hem de sobresortir, fer-nos millors, mirar més enllà i no conformar-nos amb el que tenim o el que ens donen. Necessitem arribar allà on nosaltres volem, no fins on ens deixin.

Aquest camí, però, està ple d'obstacles, d'acompanyants que porten un ritme més alt, de companys amb qui fem una part del camí i després es desvien. Alguns els tornem a trobar més endavant i continuem junts per la mateixa via. A d'altres no els tornarem a veure. El que està clar és que, quants més siguem més curt es farà el camí.

Per això a Sant Just ens presentem en coalició amb Reagrupament Independentista i independents del poble que comparteixin la il·lusió per un projecte que lluita per
assolir un govern nacional sòlid a l'Ajuntament. Junts per Sant Just!